5. marraskuuta 2011

Kekri

Onko väärin mennä lauantai-iltana nukkumaan puoli kahdeksan vaikka on yli 7-vuotias, mutta alle vanhainkoti-iän? Heräsin aamulla ennen seitsemää ja päivän aikana olin ulkoilmassa yhtäjaksoisesti lähes kahdeksan tuntia, joten melkein tekis mieli vedota tähän, etten vaikuttaisi ihan nössöltä. Lisäksi kävelin maastossa joitain kilometrejä ja testasin uusia kenkiä. Ja nyt minusta tuntuu, että kantapäät on painunu sisäänpäin jotain kolme senttiä. Söin just pari palaa äitin tekemää pitsaa ja kävin saunassa, niin oon melko valmis peiton alle. Ennen ruokaa ehittiin pyörähtää hautausmaalla haudoilla ja kynttilämerta ihailemassa. Tänään on siis pyhäinpäivä, jos jollain on mennyt ohi.


Minä otin taas perinteisesti mukaan kameran ja tänä vuonna poikkeuksellisesti myös jalustan, minkä ansiosta sain jopa muutaman julkaisukelpoisen kuvan. Ajattelin, että tuossa uudessa 50 millisessä on astetta enemmän valovoimaa ja ihmettelin, että kun jouduin siitä huolimatta säätää valotuksen niin pitkäksi. No, vasta kotimatkalla autossa huomasin, että aukko olikin sitten jostain syystä hypännyt neloseksi, eli se siitä valovoimasta sitten.

Täällä päin on juhlittu tänään myös kekriä eli sadonkorjuujuhlaa. Tai no, itse missasin tänä vuonna perinteisen kekripukin polton, kun en jäänyt viikonlopuksi Kajaaniin. Nykyisinhän kekrillä ei ole tietenkään samanlaista merkitystä kuin silloin ennen, kun joka talo oli maalaistalo. Isä kertoi aamulla, että renkien ja piikojen vuoden ainoa lomaviikko alkoi kekriltä, kun sato oli korjattu. Mitenhän toi nykyinen laki suhtautuis, jos teettäisin töitä entisaikojen malliin..?


P.s. Talvi on täällä ihan just. Tänään satoi kolme hiutaletta lunta!

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!