28. tammikuuta 2014

Kippari-Kallen vuohenjuustopasta

Ja jos asukuvat ei mene ihan putkeen, niin ei minusta kyllä ruokabloggaajaakaan saa... Ensinnäkin keittiö ei ole minulle millään tapaa ominainen ympäristö ja toisekseen en osaa kuvata ruokia. Paraskaan pasta ei näytä harmaata möykkyä kummemmalta. Mutta koska minulla on ensimmäistä kertaa elämässäni bravuuriruoka, niin ajattelin jakaa reseptin myös teille. Ja voitte uskoa, että maistuu moninkertaisesti paremmalta, kuin näyttää!


PINAATTI-VUOHENJUUSTOPASTA

Tarvitset pastaa, pinaattia, vuohenjuustoa, oliiviöljyä, punasipulia, ruokakermaa, suolaa, pippuria, parmesaanijuustoa sekä halutessasi esim. auringonkukan ja kurpitsansiemeniä ja koristeeksi kirskikkatomaatteja.


Laita pastan keitinvesi kiehumaan. (Itse olen käyttänyt sekä tuorepastaa että kuivapastaa, kuivapasta kannattaa nakata veteen ja alkaa hommiin vasta sitten, koska pinaattisoossi tulee tosi nopeasti!) Pilko punasipuli ja pinaatinlehdet suurpiirteisesti. Kuullota sipulit ja halutessasi voit heittää mukaan myös siemenet. (Itse suosin GoGreenin salaattisekoitusta, jossa on juurikin tuo auringonkukka, kurpitsa ja cashew.) Tuorepastan voi heittää kattilaan näillä main. Viskaa pilkottu pinaatti (pari kourallista per henkilö) pannulle ja anna kutistua hieman. Kaada sekaan vajaat pari desiä ruokakermaa ja anna lämmetä samaan aikaan, kun valutat pastan. (Tässä vaiheessa kannattaa heittää ne suolat ja pippurit sinne pinaattisoosiin, jos vaan muistaa...)

Yhdistä valutettu pasta ja pinaattisekoitus kattilassa, pyyhkäise paistinpannun pinta (Tähän muuten sopis hyvin se ostos-tv:n tarttumaton ihmepannu...) ja iske vuohenjuustokiekot leivinpaperin päälle ja pannulle. Kun alkavat ruskistua alapinnalta, niin iske toinen leivinpaperinpala kiekkojen päälle ja käännä koko setti. Irrota ylempi leivinpaperi varovasti ja jätä paistumaan. Tässä välissä voit annostella pastat lautaselle ja raastaa päälle parmesaanijuustoa, jos muistat. Nosta vuohenjuustokiekot annosten päälle. Ja jos muistat, niin ne kirsikkatomaatitkin voi heittää siihen annokseen vähän väriä tuomaan....


Aivan superhelppo ohje, koska minäkin tämän osaan. (Osasin myös selittää sen tosi monimutkaisesti...) Ainoa vaan, että tämä on niin nopea tehdä, että vaatii melko säpäkkää toimintaa. Itse tarvitsin Villeä vain pastanvalutusvaiheessa, kun meinasi iskeä paniikki, mutta sain tilanteen tasaantumaan ja Villekin kehui ruokaa! (Huolimatta siitä, että viime kerralla unohin parmesaanin, ja tällä kertaa olin niin tarkkana sen suhteen, että unohdin sitten pippurin ja kirskikkatomaatit...) Ylitin tosin itseni tuolla tuorepastalla ja onhan se ehdottomasti parempi kuin kuivapasta, melkein kuin ravintolassa olisi syönyt. 


(Tähän kuvaan loppui se vähäinenkin luonnonvalo ja valkotasapainot sitten heittää aivan häränpyllyä...) 

Mikäli vuohenjuusto ei iske, niin myös feta käy tähän hyvin. Edellisellä kerralla tein fetasta, jolloin nakkasin ne sekaan siihen pinaattisosiin jo pannulla, jotta ne ehtivät sulaa vähäsen. Tosin varmaan ihan annoksen päälle murusteltunakin toimisi! Itsessään pinaatti on ainakin omaan makuun vähän tylsä, vaikka menee kyllä hyvin maustettuna varmaan ihan niinkin. 


Nyt palkitsen itseni jälkkärikarkeilla, koska olen ollut niin reipas tänään! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!